Sallaattia, sallaattia. Tein kulhoon melko suuren määrän salaattia, johon voi lautaselle lapattuaan lisätä mitä milloinkin. Lounasta syödessäni lisäsin siihen puolikkaan avocadon ja katkarapuja, mutta iltasella varmaankin sitten jotain muuta.
Salaatti"pohja"
- friseesalaattia reviskeltynä
- nippusipuleita silputtuna (mahd. paljon! :)
- tuorekurkkua pilkottuna
- kirsikkatomaatteja lohkoina
- keltaista paprikaa
- loraus extraneitsyt oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehut
- suolaa
- pippuria
(- chiliä silputtuna jos haluat)
Pilko avocado kuutioiksi ja uita kokonaan kastikkeessa. Sitruunamehu estää avocadon tummumisen. Iske lautaselle salaattisörsseliä, katkikset ja kastikkeessa pyöräytetyt avocadokuutiot. Hulauta kastiketta myös katkojen ja salaatin päälle. Namnam ja jam.
Huomiopointteja
* Sipuli on avocadon yks parhaista kavereista
* Avocadossa on paljon paljon paljon kuitua
* Avocado on tooosi rasvainen otus. HYVÄÄ rasvaa siis. Wikipediassa lukee että tutkimuksessa joku oli viikon ajan mättäny avocadoa ja kolesteroliarvot oli laskenu ihan tosta vaan sukkelasti. Bravo!
* Salaattisekoitus kestää paaaljon paremmin jääkaapissa kököttämistä kun se on säilötty kannelliseen astiaan. Esim jokin iso pakaste/säilytysrasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti