7.9.2013

Pehmeät Suklaapiparit (Soft Chocolate Chip Cookies)


Kävin eilen Subwayssä hakee patonggii ja nappasin mukaan myös sen niitten cookien. No, sit mietin että no kai näit vois tehdä itekkii. Siispä ryöväsin Martta Styyvartilt repseptin pehmeisiin kekseihin ja tuli errrrittäin hyvät. Korrostan: errittäin hyvät!

Mittoja vähän pyöristelin, sillä orkkiksessa on cups jne. Alla linkki alkuperäisen Martan reseptiin ja perässä sitten meikiläisen laskelmoitu mitoitus. Tehkää näitä!

Martha Stewart - Soft & Chewy Chocolate Chip Cookies


Pehmeät Suklaapiparit - Soft Chocolate Chip Cookies
[Tästä annoksesta tulee 18 kpl isoja cookieseja, eli 9kpl / uunipelti]
Ainekset jotka tarvit:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 100 g voita (huoneenlämpöisenä)
- 1 dl hienoa sokeria
- 2,5 dl fariinisokeria
- 0,5 tl suolaa (myös voi sisältää suolaa)
- 2 tl vaniljaa pullosta
- 2 munaa
- 150-200 g suklaapaloja (laitoin Fazerin sinistä pieniksi paloiksi leikattuna)

1. Sekoita keskenään jauhot ja sooda ja laita sivuun odottelemaan
2. Vatkaa kulhossa keskenään voi, hienosokeri ja fariinisokeri
3. Lisää seokseen suola, vanilja ja munat yksitellen
4. Vatkaa kunnes seos on tasainen
5. Lisää vähän kerrallaan sekaan jauhosoodasekoitus ja sekoita vain sen verran että seos muuttuu tasaiseksi
6. Lisää viimeiseksi sekaan suklaapalat ja sekoita lastalla (eli älä enää vatkaa)
7. Tee taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperilla päällystetylle pellille noin 5 cm välein
8. Paista uunissa 180 asteessa, kunnes keksit ovat reunoilta kullanruskeat, mutta keskeltä vielä pehmeät -> noin 8-10 minuuttia. (Pidin itse 10minuuttia. Ensin epäilyttää, että onko nää raakoja vielä, mutta ei, ne ovat juuri sopivat.
9. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon.

Piprujen ensihetket uunissa

Chihuahua

Ei kommentteja: