22.10.2013

Silakkavoileipä & Pikahölskykurkku


Onko taas mitään parempaa? Noh, eih. Silmät osui silakoihin kaupassa ja pakko oli ostella. Siinä on nimittäin melkoisen edullinen ja herkullinen sapuska. En alkanut mitään pottumuussia vääntämään, vaan tein silakkapiffien paistuessa pikaset hölskykurkut, jonka jälkeen kasasin syksyn parhaan voikkarin. Tässä hieman tarkemmat ohjeet tähän herkkuhetkeen:

Silakkapihvit
- kierittele peratut ja putsatut silakkafileet suolalla maustetuissa ruisjauhoissa
- iske nahka puoli alaspäin voin kostuttamalle pannulle paistumaan
- paistele kohtalaisen kovalla lämmöllä molemmin puolin rapeaksi

Pikaiset Hölskikset (eli hölskykurkut)
- leikkaa kannelliseen rasiaan haluamasi määrä tuorekurkkua tai avomaankurkkua haluamallasi tavalla (mä leikkasin tänään tollasiks pieniks suikaleiks)
- kaada sekaan etikkaa + vettä tarpeellinen määrä (suhteessa 2 osaa etikkaa ja 3 osaa kylmä vettä)
- mausta suolalla, sokerilla ja kuivatulla/tuoreella tillillä
- iske kansi kiinni ja hölskyttele
- jos aikaa niin laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään, muussa tapauksessa syö heti
- Huom!! laita suolaa, sokrua ja tilliä oman makusi mukainen määrä, maistele välillä ja lisää jos tarpeen

Silakkavoileivän kokoaminen:
- ota ruisleipäsiivu ja sivele siihen voita (meikäläinen laittoi itseasiassa Pirkan voileipäpikkelssiä myös mukaan, joka sopii tähän hommaan tooooosi hyvin imho)
- lado leivälle hölskykurkkuja
- kokoa kruunuksi päälle vinot pinot silakkapiffejä kokonaisina tai puolitettuna.
- syö! :P

3 kommenttia:

Piitu kirjoitti...

Epäilyttää aina gois tommosis kaloissa toi nahkahomma. En haluis syyä nahkaa. Tai mitä suomuihoo onkaan.

mapsu kirjoitti...

Nahat käristetään niin hyvää tulloo! Pikkusia muikkujahan vedetään päineen ja pyrstöineen päivineen kokonaisina :P

Piitu kirjoitti...

Joo siks en oo suostunuka noihi muikkuhommiin ollenkaan. Ne kyl haisee hyvälle.