27.11.2013
Koskenlaskijan Lasagne
Koskenlaskijasta en ala tekemään minkäänlaisia sanaleikkejä, sillä se on paha asia. Mutta lasagnea aloin siitä tekemään ja herkullista tuli vaikkei kuvasta vois sitä uskoa.
Alla oleva resepti on aikasta pieneen annokseen, sillä itse tungin koko potin yhteen maksalaatikon kokoiseen vuokaan. Jos haluat Aimo Annoksen tätä, niin duplaa ja driplaa määrät, jotta pääset naatiskelemaan isolla ännällä.
Koskenlaskijan Lasagne
This is what u need:
- luraus öljyä
- 200g naudan paistijauhelihaa
- puolikas tai pieni sipuli
- 2dl 7% kasvisrasvavalmistetta eli suomeks: kermaa
- 1dl vettä
- 1 pieni purkki herkkusienisiivuja (taikka parasta lieneis ihan oikeat sienet)
- 1/4 paketti Koskenlaskija juustoo, sitä voimakkaan makusta (1/4 pakettia on 250g jaettuna 4llä eli 62,5 grammaa!)
- yks kroketti pakastettua pinaattimujua
- suolaa
- pippuria
- jotain makeaa
Toimi näin:
- Paistele öljytyllä pannulla jauhelihaa ja sipulia ja herkkusieniä ja hiero sekaan mustapippuria
- kun näyttää kypsältä -> lisää kerma
- tipauta koskenlaskijat sekaan pikkusina paloina ja pyörittele sekaisin jotta se sulaa hyvin
- lisää mukaan n. 1dl vettä että kastike ei ole liian paksua (paksunee uunissa + lasselevyt imee itseensä nestettä)
- ota pieni maistiainen ja lisää tarvittava määrä suolaa
- hiero lisää pippuria sekaan!
- ja jotta maku tulee niin sanotusti balanssiin: lisää jotain makeaa ripaus (esim sokeria, siirappia tai hunaaa, mutta vain hieman)
- heitä lopuksi pinaattikroketti sekaan sulamaan ja näin on kastike valmiina
Kokoa helahoito kuten normaali lasagne: ekana vuuan pohjalle liraus kastiketta, sitten lasselevy, sitten kastiketta, juustoraastetta, levy, kastiketta, juustoraastetta, levy, kastike, juustoraastetta....
...
Kun viimenään vuoka on täynnä, laita se 175 asteiseen uuniin abouttiarallaa tunniksi.
Ja eiku syömään!
PS. Kuten huomaamme, en ole vielä ratkaissut valaistusongelmaani
PPS. Safkiksen muodonmuutos on vähän nyt kesken ja telakalla, kunhan ehtis vähän räpeltämään niin tulee sitten nätimpi <3
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti