3.11.2013
Tomaattinen Lihapullakeitto
Lihapullat on niin hyvää safkaa että! Se ei oo mikään läppä että lihapullat ja muussi on yks kaikkien ihmisten lemppareist. Ainakin lihapullat on heittämällä mun toptenis. (Pitäs muuten joskus oikein pohtimalla tehdä oma ruokien TOP10 -lista.)
Tottakai kaikki tämä tarkoittaa samalla sitä, että lihapullakeitto on yks parhaist keitoista. Pakastealtaassa makoilevien keittojuuresten ansiosta tämäkin soppa on helppo ja hemmetin nopea, joten alappa hommiin:
Tomaattinen Lihapullakeitto
Tarvitset vain nämä seuraavat ainekset:
*Lihapulliin:
- 200g naudan paistijauhelihaa
- 1 muna
- muutama rkl korppujauhoja
- mausteita; suola, pippuri, grillausmauste, paprikajauhe, valkosipuli yms omat suosikkisi
- sipulia pieneksi siputtuna
- vajaa puoli purkkia siitä 70g minikokoisesta söpöstä tomaattipyreestä (loput menee sopan liemeen)
*Keittoon:
- 1 pussi kasvissuikaleita (taikka jotain mieluisiasi keittojuureksia)
- vettä reilu litran verran (kiehauta vesi valmiiks vedenkeittimes niin ei tarvi venata kolmee vuotta että kylmä vesi käy kiehumaan sit kattilassa)
- 1 iso valkosipulinkynsi
- vajaa minipurkillinen tomaattipyreetä
- puolikas lihaliemikuutio
- pieni ripaus sokeria
- mausteita!!!
- mauks ja koristeeks myös persiljaa
Toimi näin:
- Tee lihapullataikina valmiiksi, eli sekoita kaikki aineet keskenään ja sitten:
- Laita kattila kuumaksi ja lisää luraus öljyä ja laita sinne kasvissuikaleet sulamaan ja lämpenemään.
- Mausta kasviksia mm. suolalla, pippurilla, paprikajauheella, ripaus sokeria jne (älä vielä laita hemmetisti esim suolaa, sillä kohta lisätään lihaliemi)
- Kaada kasvisten niskaan litran verran (tai enemmänkin) vettä
- Kun soppa porisee, lisää mukaan tomaattipyree ja puolikas lihaliemikuutio
- Pyörittele lihapullataikinasta normaalin kokoisia lihapullia (voit tehdä jotain minikokoisiakin jos tahdot) ja tipauta ne yksitellen kiehuvaan soppaan
- Anna porista n. 15min kunnes lihapullat ovat kypsät
- Lisää lihapullien jälkeen vielä mukaan myös yks valkosipulinkynsi jos tahdot sopasta lievästi ihanan valkosipulisen <3
- Tarkastele makua ja lisää sitä mitä tarttee
- Koristele hakatulla persiljalla!
Hyvää ompi ja suositella voin vaikka kelle tätä. Jos et tykkää kasvissuikaleist kuten minä, niin käytä jotain muita kasviksia! Ja tomaattisuuden sijaan täst keitostahan vois tehdä pienellä kermalirauksella kermaisen ja sulate/tuorejuustolla juustoisen. Paprikasuikaleitakin meinasin laittaa, mut sit ei nyt tänään tehny kuitenkaan mieli niit. :]
Tunnisteet:
jauheliha,
kasvissuikaleet,
keitto,
lihapullakeitto,
lihapullat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Oi näyttää tosi hyvältä :) Oon joskus tehnyt sellasta italialaista lihapullakeittoa joka on aika samantyylistä ja huippuhyvää, pitäis varmaan tätäkin kokeilla!
Sarina
http://www.bySarina.com
Morjes, kiitos kommauksesta!
Jep hyvää on! Italialaiset varmaan nakkaa pastaa sekaan ja vois itsekin laittaa, mut sit tuntuu et se pitäs syödä kaikki heti kun pasta menee ihan plörinäks sopassa jos se mötköttelee siellä vähänkin pitempään turpoomassa.
Lähetä kommentti