18.1.2014

Rahkapullapiirakka Persikoilla


Tulipahan leivottua. En kovin usein jaksa leipoa, koska se saa aikaan suuren sotkun ja lisäks se kestää sen verran kauan että meikäläisen hermot on monesti koetuksela. (Tänään ei onneksi mennyt hermot, eli ei tullut vihalla leivottuja leipomuksia.)

Bostonin oon jo blokannut ja kaikki osaa tehdä korvapuustejakin, joten tässä esimerkki siitä miten voi tehdä suunnattoman maukkaan rahkapullapiirakan:

Rahkapullapiirakka

Tee normaali pullataikina ja painele se piirakkavuokaan. (Tein itse 5dl maitoon taikinan ja sain siitä tehtyä tämän piirakan, bostonkakun, 9kpl korvapuusteja ja yhden jättimäisen pullan.)

Sekoita keskenään rahkaseoksen kaikki ainekset eli:
- 200g rahkaa (laitoin itse sitruunarahkaa, mutta voit laittaa maustamatonta tai jotain muuta makua)
- 1 kananmuna
- 2 rkl ihan sulaa margariinia (en tiedä paljon se on grammois mut ei se kovin iso nokare ollut jonka mikrossa sulatin)
- n. 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
- maun mukaan vielä sokeria ja vaniljasokeria

Levitä rahkaseos piirakkavuokaan taikinan päälle ja lado päälle ohuita säilykepersikan puolikkaista siivaloituja siivuja. Voitele vielä piirakan reunat kananmunalla ja ripottele niihin raesokeria. Paista 200 asteessa kunnes reunukset näyttävät täydellisiltä. Aikaa menee noin 15-20 min.

Anna jäähtyä hyvin, jotta rahkatäyte saa asettua rauhassa. Nautiskele tietty kaffen kera.


Ei kommentteja: