Nämä sellerivenhoset ovat söpöjä ja kepeän raikasta pikkupurtavaa kesäpäiviin ja iltoihin. Mun mielestä nää on lisäks myös tarpeeks hauskan näköisiä johonkin kesäisiin juhliin tai sit teet näit vaan hukkapalaks grilliruuan kypsymistä odotellessa mökillä kalsarisillas.
Kyseessä on simppeli mutta herkullinen tunasalaatti sellerin kaarevaan varteen lusikoituna, ja homma hoituu käden känteessä tällätavoin:
Tonnikalasalaattia Selleriveneissä
Tarvitset:
- selleriä sopivan kokoisiksi pätkiksi eli veneiksi leikattuna
Veneen lastiin, eli salaattiin tarvitset:
- tonnikalaa (öljyssä tai vedessä, mutta liemi tulee lirutella pois kunnolla)
- tuorekurkkua todella pieneksi hakkeloituna
- kevätsipulia/ruohosipulia pieneksi hakattuna
- valkosipulia (maun mukainen määrä nolasta sataan) hienonnettuna
- majoneesia/kermaviiliä/ranskankermaa//tms pieni nokare sitomaan salaatti mukavaksi mössöksi, jotta se pysyy mukavasti selleripaatissa (mä laitoin kermaviiliä)
- pari tippaa sitruunamehua
Veneen täyttämisvaiheessa lisää mukaan myös:
- kirsikkatompsuloisii, ruohosipulii, oliiveja, yms lemppareitasi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti