10.1.2015

Näkkileipä


Teki mieli tehdä ruisleipää tai näkkileipää, mut sit koska mua laiskottaa päädyin ruisleipään. Aloin ettii reseptii ja ideoita ja päädyin aikasta heti Marttojen sivulle. Tämä resepti on siis sieltä.

Puolitin määrän, koska tahdoin tehä vaan yhden pellillisen. Lisäks mulla ei välttämättä ollut just oikeita siemeniä, mut aika läheltä liippas kuitenskii. Suosittelen tekemään! Alla mitat joiden mukaan itse tein ja tässä linkki Marttojen sivulle: Näkkileipää siemenillä

Näkkileipä
Tarvitset:
 - 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sesamin siemeniä
- 1,5 dl Pirkan siemensekoitusta
- 2 dl ruisjauhoja
- 1tl suolaa (en puolittanut suolaa)
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 dl haaleaa vettä
- 0,5 dl öljyä

Sekoita kaikki aineet yhteen huolellisesti, jotta varsinkin leivinjauhe levittäytyy ympäriinsä tasaisesti massaan. Anna tekeytyä 10-15min, eli sen aikaa kun uuni kuumenee 200 asteiseksi.

Paista 10min, ota ulos ja tee leikkuut esmes pitsaleikkurilla. Leikkasin niin, että yhdestä pellistä tulee 16 about neliön muotoista näkkäripalaa. Lisäksi painoin varovasti pintaan muutaman reiän haarukalla. Laita näkkärit takas uuniin ja paista 40 minuuttia. Valmis.

Anna jäähtyä ja iske kimppuun kuin sika limppuun!

Ei kommentteja: