Eilen tein aivan luokattoman hyvää currysoossia tofusta riisipedille. Onnistunut maustaminen on monen - ellei jokaisen- sapuskan A ja O ja eilen se pamahti täysin napilleen. Ei siis todella hyvin, vaan prikulleen täydellisesti!
Ja sama kävi myös tänään! Tuli nimittäis eilen mieleen, että samaisessa makumaailmassa muhisi myös taatusti suussa sulava kukkakaalisoppa. Ajatus osui oikeaan, sillä tästä keitosta tuli kahdella sanalla sanoen todella mukas.
Koska itsetunto ja usko tekemiseen oli kohdallaan kokkailua aloitellessa, päätin mitata ja punnita kaiken. Niinpä mulla on antaa tarkka resepti eteenpäin teille kaikille. (Sillä toisin kuin The Soup Nazi, minä en piilottele reseptejäni antiikkisessa kaapissa.)
Muistakaa vain pitää mielessä, että tämä soppa tykkää hellyydestä, joten älä missään vaiheessa anna pannun räiskyä tai sopan kiehua täysillä.
Kukkakaalikeitto Safkablogin Tapaan
Tarvitset:
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 160g kukkakaalia pieneksi hakattuna
- 1 sipuli pieneksi pilkottuna
- 1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
- 70g kelteltaista paprikaa tosi pieninä kuutioina
- 70g punaista paprikaa tosi pieninä kuutioina
- 400g tölkillinen kookosmaitoa
- 1 rkl Santa Marian Kerala Curry mausteseosta (myöhemmin lisäsin vielä samaa 1tl verran)
- 1 tl currya (sitä normaalii mausteseosta siis)
- 1tl agavesiirappia (voit halutessa korvata muulla makiallakin)
- lisäksi oman maun mukainen määrä: suolaa, mustapippuria, cayannepippuria, kuivattua/tuoretta chiliä ja inkivääriä
- persiljaa sopivasti soppaa komistamaan
1. Laita kattila liedelle ja maltilliset lämmöt tulemaan. Kaada öljy lämpenemään ja lisää siihen Kerala Curry -mausteseos, curry ja agavesiirappi ja sekoita.
2. Lisää heti perään sipuli ja valkosipuli ja pyöräytä sekaisin.
3. Heitä seuraavaksi sekaan kukkakaalit ja paprikat. Sekoita.
4. Lisäile muita mausteita fiiliksen mukaan ja sekoittele.
5. Pyörittele pannulla ja anna kasvisten pehmetä kaikessa rauhassa aineskin 10-15 minuuttia. Huom! Ei tartte olla tulikuuma pannu. Sen verran et huomaat että siinä nyt jotain tapahtuu. Emme tahdo polttaa tai sen kummemmin ruskistaa mitään.
6. Kun kasvikset ovat mielestäsi tarpeeksi pehmenneet, kaada joukkoon huoneenlämpöinen kookosmaito hiljalleen vähän kerrallaan ja sekoittele. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaa.
7. Anna sopan pulpahdella ja muhistella ja rehujen entisestään pehmetä.
8. Ja kunhan oot tyytyväinen, niin soppa on valmis!
Nauti esim. ihan vaan maustelevitteellä voidellun leipäsen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti